Behandeling van bloedend tandvlees

Bloedend ontstoken tandvlees is te voorkomen en te genezen.

Hiervoor is een goede mondhygiëne van groot belang. En daarom wordt er tijdens de behandeling bij de mondhygiënist veel aandacht besteed aan de juiste poetstechniek. De behandeling neemt meestal 1 tot 3 afspraken in beslag en bestaat uit:

  • Kleurtest – voor de blote oog onzichtbare tandplak met bacteriën wordt zichtbaar gemaakt met een speciale kleurvloeifstof. Zo ziet u in een oogopslag welke plekken in de mond moeilijk bereikbaar zijn voor de tandenborstel.
  • U krijgt advies over welke tandenborstel en bijvoorbeeld floss of tandenstoker het beste in uw mond past. Ook oefent u de poetstechniek en de juiste manier voor het gebruik van de middelen tussen uw tanden en kezen.
  • Mondhygiënst reinigt uw gebit met een ultrasone apparaat en handinstrumenten en polijst het na afloop. Soms zijn er 2 afspraken nodig (afhankelijk van de hoeveelheid tandsteen op uw gebit)
  • U krijgt een controle afspraak over ongeveer 1 maand.

Na deze behandeling en mits u alle adviezen van de mondhygiëniste opvolgt geneest uw tandvlees binnen 1 a 3 weken. Dat merkt u zelf ook: tandvlees bloedt dan niet meer en voelt stevig aan, heeft mooie roze kleur en uw mond voelt frisser aan.

Door de aangeleerde poetstechniek tot gewoonte te maken zorgt u ervoor dat de tandvleesontsteking niet meer terug komt.

Behandeling van bloedend tandvlees (gingivitis) wordt meestal 100% tot 75% vergoed vanuit de aanvullende tandartsverzekering.