Hoe kom je deze tijd door?

Afbeeldingsresultaat voor elektric toothbrush nose

2 tips

Juist omdat de praktijken nu gesloten zijn voor reguliere zorg is het noodzaak om je gebit super goed te verzorgen. We beseffen ons dat veel ouders thuis zijn bij hun kinderen. Dat menig ouder gestrest is over de hele situatie. Kinderen voelen dit vaak goed aan. We hebben vandaag twee adviezen voor je:

Tip 1: Zorg voor structuur

Een structuur geeft houvast en zodoende voelt dat veilig. Je kind(eren) en ook jij hebben dit echt nodig. Het hoeft echt geen super strak schema te worden. Zorg er wel voor dat het ‘gewone leven’ zoveel mogelijk in stand blijft. Dus dat betekent redelijk op tijd opstaan en redelijk op tijd weer naar bed. Dat betekent min of meer vaste tijden om te eten en te drinken. Ennnn….natuurlijk gewoon twee keer daags goed blijven (na)poetsen.

Veel kinderen leren op school al zelf planningen te maken. Na gelang de leeftijd zou je samen een dagplanning kunnen maken die voor jullie allemaal prettig is. Een weekplanning is misschien nu nog te ver vooruit omdat de situatie dag tot dag verandert.

Tip 2: Zorg voor een liefde en lol

Schiet er niet in door maar hou het gezellig. Juist in deze tijd van spanning is ontspanning ook heel belangrijk. Probeer dan alles even los te laten en ga ouderwets je kind voorlezen. Misschien kunnen jullie om de beurt voor lezen en verzin je gekke stemmetjes erbij. Zo kan de strenge meneer in het boek een hoog piepstemmetje krijgen en het verlegen meisje een diepe lage stem. Ga gewoon lekker een film kijken. Stoei en knuffel. Klieder met verf en bak een taart. Huppel door het bos.

Weet je wat grappig is? Je elektrische tandenborstel met de achterkant lichtjes op het puntje van je neus zetten. Wie houdt dat het langste vol? En misschien wil opa op Skype wel meedoen…