Consultatie Bureau

Vanaf januari 2018 staat mondhygieniste Kristina op het consultatie bureau in Landsmeer. Elke donderdag ochtend kunt u tijdens het wachten op uw CB afspraak vrijblijvend bij ons terecht met al uw vragen omtrent de mondgezondheid van uw baby en peuter.

Hoe doen wij dit?

 

Wij zitten in de wachtkamer gewapend met kindertandenborstels en kindertandpastas met het doel de peutermonden gezond te houden!

Naast de tips en adviezen over hoe je het tandenpoetsen gezellig kunt houden vanaf de eerste tand, doen wij op het CB ook:

  • helpen bij poetsproblemen
  • de gebitscontrole
  • sporen beginnende gaatjes en problemen op
  • indien nodig kleine preventieve behandelingen
  • geven voedingsadvies
  • geven advies over mondhygiene middelen
  • beantwoorden al uw vragen omtrent mondgezondheid van uw kind

 

Kortom alles wat u kunt verwachten van een bezoek aan de tandarts maar dan hoeft u niet naar de tandartspraktijk.

Waarom doen wij dit?

Op dit moment heeft ongeveer de helft van de 5-jarige kinderen gaatjes. Gaatjes in de melktanden en kiezen kunnen zorgen voor problemen zoals pijnklachten, problemen met eten en de groei. Door gaatjes vroegtijdig verloren melktanden en kiezen kunnen leiden tot meer beugelbehandelingen in de toekomst. De meeste kinderen met gaatjes in het melkgebit hebben later meer gaatjes in de blijvende tanden en kiezen. Gaatjes in de melktanden kunnen vaak voorkomen worden. Daarom is het belangrijk dat er op jonge leeftijd een goede start wordt gemaakt. Daarvoor is de mondzorgcoach op het consultatiebureau aanwezig.

Hoe kunt u ons benaderen?

U kunt ons aanspreken tijdens uw bezoek op het consultatie bureau. U kunt ook gewoon langs komen tijdens het spreekuur:  donderdag van 09.00-12.00 uur.

Tijdens het spreekuur op het consultatie bureau werken wij zonder afspraak. Heeft u en uw kind meer tijd nodig of moet er een behandeling plaats vinden dat niet op het CB uitgevoerd kan worden dan maken wij wel een afspraak voor u op de praktijk.

Kunt u bij ons terecht als u een eigen tandarts heeft?

Staat uw kind ingeschreven bij uw eigen tandarts dan kunnen wij uw kind alleen preventieve zorg geven.  Voor de halfjaarlijkse controle en eventuele pijnklachten zult u naar uw eigen tandarts moeten gaan. U kunt ervoor kiezen uw kind tot zijn 4de verjaardag (dus zolang u op het consultatie bureau loopt) in te schrijven bij onze tandarts. Dan is zij uw aanspreekpunt bij eventuele (pijn) klachten en of tandtraumas.

Controle en preventie aan huis

Sinds kort doen wij ook controle en preventieconsult aan huis. Net als op het CB. Voordeel van thuisconsult is dat uw kind in vertrouwde omgeving wordt gezien en wij kunnen onze adviezen maximaal afstemmen op uw huissituatie. Ook deze zorg valt volledig onder de basisverzekering en rekenen wij geen reiskosten.