Polijsten van de tanden

Polijsten van tanden en kiezen heeft twee belangrijke functies

1. Glad maken van tandoppervlakken. Met een polijstengeribbeld rubberen borsteltje en speciale polijstpasta worden alle tanden en kiezen gepolijst. Hierbij worden niet alleen de bacteriën (tandplak) van de tanden verwijderd, maar ook een oud eiwitlaagje(pellicle) dat door speeksel op de tanden wordt opgebouwd. De tanden worden schoon en voelen glad aan. Dat voelt niet alleen zo, ze zijn ook daadwerkelijk glad en dat zorgt ervoor dat bacteriën zich moeilijker op de tandoppervlakken kunnen hechten.

2. Het verwijderen van donkere en gele aanslag op de tanden. Door polijsten wordt ook alle aanslag van koffie, thee, rode wijn of roken verwijderd. Als resultaat wittere en glanzende tanden, die heerlijk glad aanvoelen.

Airflow polijstmethode

Soms wordt gekozen voor de airflow. Dat is een apparaat die als een soort hoge drukspuit werkt. De gerichte straal met water en zout maakt de tanden glad en verwijderd de aanslag zelfs in zeer smalle en moeilijk bereikbare groefjes. Als resultaat krijgt u gladde, schone en wittere tanden.

Polijsten wordt standaard toegepast na een gebitsreiniging om deze af te ronden. natuurlijk kunt u ook een afspraak maken voor alleen polijsten.

Pas op, het gevoel van gladde en schone tanden is verslavend!