Preventie volgens Gewoon Gaaf methode

Individuele preventiedsc_0072
Gewoon Gaaf is een preventiemethode voor ieder individueel kind van 0 tot 18 jaar en zijn ouders. Je mondhygiënist geeft jou en je kind advies dat is afgestemd op het gebit van jouw kind. Zij begeleidt je kind een gaaf gebit te hebben en te houden.

Bij Gewoon Gaaf maakt de mondhygiënist een risico-inschatting. Hoe goed zorgen jij en je kind voor het gebit van je kind? Hoe is het met zijn mondhygiëne? Breken er tanden of kiezen door? Is je kind aan het wisselen? Heeft je zoon of dochter (beginnende) gaatjes in zijn gebit? Op basis van deze risico-inschatting, bepaalt de mondhygiënist het moment waarop hij jou en je kind weer in de mondzorgpraktijk wil terugzien. Soms zal zij de kiezen extra beschermen (sealen) of een fluoridebehandeling geven. Maar meestal zijn die behandelingen niet nodig. De invulling en uitvoering van de preventiemethode kan dus binnen een gezin verschillen. Gewoon Gaaf kijkt tenslotte naar ieder individu.

Veel minder gaatjes

De Gewoon Gaaf-methode kan tot bijna 70% minder gaatjes leiden. Dat blijkt uit recent wetenschappelijk onderzoek, uitgevoerd in Den Bosch bij een groep kinderen van 6-9 jaar. In 3 jaar tijd kregen kinderen veel minder fluoridebehandelingen (-88%), werden ze veel minder geseald (-66%) en nam het aantal vullingen per kind flink af (-62%).

Na het afronden van de cursus Gewoon Gaaf, ben ik in de praktijk gaan werken met Gewoon Gaaf methode omdat het met simpele preventie tips goede resultaten geeft en op lange termijn een gezond gebit helpt behouden.

Wilt u meer weten over Gewoon Gaaf methode? Klik door en lees meer…