Dietiek

Voeding speelt een belangrijke rol bij preventie van ziektes, zo ook van gaatjes en tandvleesproblemen. 

Belangrijkste oorzaak van caries (gaatjes) bij kinderen zijn suikerrijke voedingsmidelen. Wij adviseren daarom onbewerkt en suikerarme voeding voor kinderen. Met een rustmoment van  1,5-2uur tussen de eetmomenten, zodat er maximaal 7 eet/drinkmomenten per dag zijn. En alleen water tussendoor (onbeperkt). 

Wanneer een kind veel gaatjes in zijn melkgebit heeft dan heeft dat meerdere oorzaken. Een van de oorzaken is een disbalans in de voeding. Wordt deze niet aangepast dan is de kans groot dat blijvend gebit ook gaatjes gaat vertonen.    

Gelukkig zijn er een tal dietiesten die u deskundig en praktisch kunnen helpen op weg naar gezonde voedingsgewoontes voor een gezond gebit en lichaam.

Wij zijn fan van de kinderdietiest en laktatiekundige Stefan Kleintjes. Naast zijn mooie boeken "Eten voor de kleintjes" en "Kookboek eten voor de kleintjes" doet Stefan online consulten over heel Nederland en adviseert hij zowel over borstvoeding als vaste voeding. En het is niet alleen voor de allerkleintjes, ook grotere kinderen worden geconsulteerd door Stefan. 

Neem een kijkje op de website van Stefan Kleintjes: https://www.dietistgroningenbedum.nl/  

Of regel meteen een online consult via de mail: stefankleintjes@dietistgroningenbedum.nl  Stefan reageert erg snel op de mail. 

  

Citaat uit het boek van Stefan Kleintjes:

"Het beste tussendoortje is een glas water, een stuk vers fruit, een broodkorst, een slokje moedermelk of een half kommetje volle koeyoghurt: gezond en met geen of minimaal suiker. Het is echt niet zielig! Een mens heeft geen suiker nodig. Sterker nog, we kunnen het missen als kiespijn."

(Bij)voeden volgens Stefan Kleintjes: #kleintjesmethode

  

Zomervakantie sluiting

Let op! Wij zijn gesloten van 26 juli tot 18 augustus.

Baby met tandjes naar de tandarts / mondhygiënist

Vanaf wanneer moet je kind naar de tandarts / mondhygiënist? Een goede vraag want dit is in Nederland aan het verschuiven.