Mondhygiënist

Mondhygiënist is de specialist in preventie. Onze mondhygiëniste draagt de titel “geregistreerd mondhygiënist”. Naast de reguliere preventieve behandelingen is zij ook bevoegd tot het uitvoeren van de half jaarlijkse controles, het maken van de röntgen foto’s, het geven van anesthesie en het opstellen van het behandelplan. Maar omdat wij geloven in het multidisciplinaire aanpak werkt zij nauw samen met de tandarts. Elke behandelplan wordt onderling bekeken en waar nodig aangepast.      

Voor kinderen

Wij werken met de ‘Gewoon Gaaf’-methode voor kinderen. Dit is een methode waarbij een preventieplan wordt opgesteld voor een individuele zorgbehoefte van een kind. Dat houdt onder andere in dat er gekeken wordt naar de mondhygiëne en poetstechniek, voedingsgewoonten, wisselfase van het gebit, beugel of andere bijzondere behoeften van uw kind.

Ouders worden actief betrokken bij de verzorging van het gebit van hun kind. Mondhygiënist geeft tips en adviezen om tandenpoetsen leuker en makkelijker te maken. Denkt met u mee over de mogelijkheden uw kind gaatjesvrij naar de toekomst te begeleiden.  

Slapen met open mond is niet gezond

Slapen met open mond zorgt voor scheve tanden, tandbederf, chronische vermoeidheid, concentratieproblemen en vele andere gezondheidsklachten. Mondademhaling is per definitie niet de norm. Niet overdag en ook niet tijdens het slap...

Openingstijden en spoed tijdens de zomervakantie

Tijdens de zomer vakantie hebben wij een aangepaste rooster. Deze geldt tijdens de gehele zomervakantie - van 22 juli t/m 3 september 2023.   Praktijk is geopend  op de volgende dagen: Dinsdagen: 25 ju...