Eerste bezoek

Vanaf de eerste tand

Het liefst willen wij pijn en problemen voorkomen en daarom zien wij kinderen graag vanaf de allereerste tand in de praktijk, vanaf ongeveer 6 maanden.

Kennis maken 

Bij de eerste bezoek maken wij kennis met elkaar en laten wij het kind wennen aan de stoel en apparatuur. Wij tellen de tanden en misschien poetsen wij nog samen. 

De tandarts zal veel vragen stellen over het tandenpoetsen, eet gewoontes en bijzonderheden binnen het gezin.

Ook zal de tandarts wat vertellen over hoe u het gebit van uw kind gezond kunt houden, tips en adviezen geven over het poetsen en voedingsgewoonten.  

Als wij gaatjes of andere problemen constateren dan maken wij ook rontgen foto's bij de eerste bezoek. 

 

Gaatjes en dan? 

Gaatjes in het melkgebit moeten altijd behandeld worden. Hiervoor maken wij een plan afgestemd op het kind. Een gaatje ontstaat meestal door een disbalans tussen bepaalde factoren: voeding(gewoontes), poetsgewoontes, individuele gezondheidsfactoren. Daarom behandelen wij niet alleen het gaatje door deze te repareren of te stoppen maar kijken wij ook naar de oorzaak ervan. 

Uiteindelijke doel is het voorkomen van nieuwe gaatjes. Dat doen wij met een preventie plan. U zult dan ook een aantal afspraken krijgen bij de mondhygienist.    

Waarnemend tandarts

Per 5 juli 2024 komt waarnemend tandarts Marek van den Born ons team versterken gedurende de zwangerschapsverlof van Lisette Bien.  Marek is aanwezig op de praktijk op donderdag of vrijdag en blijft bij ons tot 31-10-2024.

Vacature logopedist/ OMFT specialis

Wij zijn op zoek naar een logopedist(e) met affiniteit voor OMFT.  Zoek je nog een werkplek in regio Amsterdam (Landsmeer) en ben je bereid samen te werken met de kindertandarts en mondhygienist dan maken wij graag kenn...