Behandeling bij de mondhygienist

Preventief

Mondhygienist helpt ouders ook hun gebit gezond en stralend te houden. Wij horen vaak dat ouders na een bezoek bij de mondhygienist nog beter hun kinderen kunnen helpen met goed poetsen. 

Met de begeleiding van de mondhygienist is het mogelijk ingrijpende en kostbare behandelingen bij de tandarts te voorkomen. Daarom raden wij iedereen aan om naar de mondhygienist te gaan.

Preventieve behandelingen:

- halfjaarlijkse controles en rontgenfoto's (altijd met de tandarts als achterwacht)

- advies op maat rondom de verzorging van het gebit

- voorlichting en voorzorgsplan bij beginnende mondproblemen

- tandsteen/aanslag verwijderen en polijsten van het gebit

Curatieve behandelingen:

- behandeling van bloedend tandvlees

- behandeling van vergevorderd ontstoken tandvlees (parodontitis)

- behandeling van gevoelige tandhalzen  

- behandeling van kleine gaatjes

Indien nodig wordt gebruik gemaakt van de verdoving.

Wij gebruiken in de praktijk een nieuwe ultrasoon en Airflow apparaat voor de gebitsreiniging. Deze innovatie maakt de behandeling bij de mondhygienist comfortabel en pijnloos. 

Behandelingen waarbij ontstoken tandvlees voor pijn zou kunnen zorgen worden door de mondhygieniste uitgevoerd onder de lokale anesthesie.

Schroom niet om aan te geven wanneer u bang bent voor pijn. Wij zullen altijd naar een oplossing zoeken om uw behandeling zonder pijn te laten verlopen.    

Verzekering en vergoeding 

De meeste preventieve behandelingen bij de mondhygienist worden meestal voor 75% vergoed vanuit de aanvullende tandartsverzekering. 

De curatieve behandelingen worden niet altijd (volledig) vergoed en zijn vaak juist kostbaar. Daarom krijgt u van ons een behandelplan en een begroting wanneer uw behandeling meer dan 150 euro gaat kosten. 

Twijfelt u of uw behandeling in aanmerking komt voor een vergoeding, neemt u dan contact op met uw zorgverzekeraar. 

In uitzonderlijke gevallen kunnen wij de rekening rechtsreeks bij uw zorgverzekeraar aanbieden. De restnota voor het deel dat niet vergoed is door uw zorgverzekeraar ontvangt u van ons per email. Dit wordt verzorgt door Payt en voorzien van een iDeal link. 

Vacature logopedist

Wij zijn op zoek naar een logopedist(e) met affiniteit voor OMFT.  Zoek je nog een werkplek in Landsmeer en ben je bereid samen te werken met de kindertandarts dan maken wij graag kennis met je! Wij zoeken iemand die...

Slapen met open mond is niet gezond

Slapen met open mond zorgt voor scheve tanden, tandbederf, chronische vermoeidheid, concentratieproblemen en vele andere gezondheidsklachten. Mondademhaling is per definitie niet de norm. Niet overdag en ook niet tijdens het slap...