Behandeling bij de mondhygienist

Preventief

Mondhygienist helpt ouders ook hun gebit gezond en stralend te houden. Wij horen vaak dat ouders na een bezoek bij de mondhygienist nog beter hun kinderen kunnen helpen met goed poetsen. 

Met de begeleiding van de mondhygienist is het mogelijk ingrijpende en kostbare behandelingen bij de tandarts te voorkomen. Daarom raden wij iedereen aan om naar de mondhygienist te gaan, maar vooral ouders die graag ook bij ons naar de tandarts gaan. Onze tandarts voert bij volwassenen alleen keine en niet ingrijpende behandelingen uit, zoals controles, foto's en kleine vullinkjes. Wij maken geen kronen/ implantaten of protheses, nee die willen wij het liefst voorkomen.

Preventieve behandelingen:

- halfjaarlijkse controles en rontgenfoto's (altijd met de tandarts als achterwacht)

- advies op maat rondom de verzorging van het gebit

- voorlichting en voorzorgsplan bij beginnende mondproblemen

- tandsteen/aanslag verwijderen en polijsten van het gebit

Curatieve behandelingen:

- behandeling van bloedend tandvlees

- behandeling van vergevorderd ontstoken tandvlees (parodontitis)

- behandeling van gevoelige tandhalzen  

- behandeling van kleine gaatjes

Indien nodig wordt gebruik gemaakt van de verdoving.

Wij gebruiken in de praktijk een nieuwe ultrasoon en Airflow apparaat voor de gebitsreiniging. Deze innovatie maakt de behandeling bij de mondhygienist comfortabel en pijnloos. 

Behandelingen waarbij ontstoken tandvlees voor pijn zou kunnen zorgen worden door de mondhygieniste uitgevoerd onder de lokale anesthesie.

Schroom niet om aan te geven wanneer u bang bent voor pijn. Wij zullen altijd naar een oplossing zoeken om uw behandeling zonder pijn te laten verlopen.    

Verzekering en vergoeding 

De meeste preventieve behandelingen bij de mondhygienist worden voor 75% tot 100% vergoed vanuit de aanvullende tandartsverzekering. 

De curatieve behandelingen worden niet altijd (volledig) vergoed en zijn vaak juist kostbaar. Daarom krijgt u van ons een behandelplan en een begroting wanneer uw behandeling meer dan 150 euro gaat kosten. 

Twijfelt u of uw behandeling in aanmerking komt voor een vergoeding, neemt u dan contact op met uw zorgverzekeraar. 

Wij declareren rechtstreeks naar de verzekering via Infomedics. De rest nota krijgt u van Infomedics per post of per email.  

Een paar gaatjes... nou en!

EEN PAAR GAATJES...NOU EN? Ze springt bij me in de stoel. De vorige keer hebben we een paar gaatjes gevonden. Eentje is zelfs zo diep dat ze kiespijn heeft. Ik vraag haar moeder die mee is: “Wat vindt u er nou eigenli...

Wat eet je kind? Lees eens het etiket

Producten zonder toegevoegd suiker of met van nature aanwezige suiker bevatten suiker!