Nieuwsbrief jaar 2023


 

Geachte lezer,

Met dit bericht willen wij u informeren over de belangrijke ontwikkelingen en wijzigingen binnen de praktijk in het afgelopen jaar.

 

Nieuwe online omgeving voor afspraken

Begin september zijn wij overgestapt naar een nieuw patiënten systeem binnen de praktijk. Deze biedt de mogelijkheid om online uw afspraken te plannen/ in te zien of te wijzigen. De eerste keer dient u wel een wachtwoord aan te vragen. Daarna kunt u inloggen met een bij ons bekend email adres, geboortedatum en uw wachtwoord. U komt dan in een beveiligde online omgeving terecht en kunt voor alle gezinsleden een afspraak inplannen en/of wijzigen.

Door het vernieuwen van het systeem kan het voorkomen dat onze bevestiging en herinnering e-mails in uw spambox terecht komen. Controleert u daarom uw spambox en voeg ons toe aan uw vertrouwde contacten.  

 

Vertrek Dana

Een aantal van jullie heeft al gehoord tijdens de laatste bezoek: Dana, onze kindertandarts, heeft helaas moeten stoppen bij ons. Na 5 jaar prettige samenwerking gaf Dana aan een groot deel van de behandelingen niet meer te kunnen uitvoeren door haar  gedeeltelijke arbeidsongeschiktheid. Het was een zware beslissing. Maar wij hebben besloten de samenwerking te beëindigen. Omdat wij anders de continuïteit en de kwaliteit van de zorg niet kunnen waarborgen.Patiënten die door Dana werden behandeld komen nu bij collega Dono. Dono is een bekend gezicht in de praktijk en heeft een jaar lang samen met Dana kinderen behandeld en Dana geassisteerd. Zij is een kindertandarts uit Oezbekistan en is bijna klaar met haar diploma waardering in Nederland. Rond april 2024 mag zij met gewaardeerd diploma ook zelfstandig werken. Dono werkt bij ons op woensdag en vrijdag onder supervisie. Op andere dagen van de week is Dono bezig met haar PhD project op ACTA waar zij onderzoek doet naar vroege kindercariës.       

 

Praktijk coördinator

 

 Vanaf januari 2024 komt Nancy Bartele ons team versterken!

Wij zijn erg blij om Nancy te verwelkomen als praktijk coördinator.

 Nancy wordt ook de aanspreekpersoon aan de balie en u kunt met al uw vragen bij haar terecht. Zij is 4 dagen per week aanwezig in de praktijk.

 Dankzij Nancy zijn wij beter telefonisch bereikbaar in 2024.


Nieuwe tandarts

Sinds april 2023 hebben wij een nieuwe collega tandarts in de praktijk. Haar naam is Lisette Zijdenbos-Bien. Lisette behandelt zowel kinderen als volwassenen, houdt zich bezig met restauratieve tandheelkunde(vullingen, kronen, esthetische tandheelkunde en wortelkanaalbehandelingen) en orthodontie met aligners(onzichtbare beugel).  

Omdat wij veel vragen van de ouders kregen of wij ook volwassenen behandelen, hebben wij Lisette gevraagd om ons daarin te komen versterken. Zij is een hele rustige en lieve tandarts en past daarom uitstekend in ons team. Met de komst van Lisette kunnen wij meer behandelingen in de praktijk aanbieden. Een bonus is ook dat Lisette passie heeft voor onzichtbare beugel behandelingen en deze dan ook inzet voor een mooiere en langdurige gebitsrenovaties.

 

Praktijkzaken en parkeren rondom de praktijk

De grote renovatie rondom ons pand is eindelijk achter de rug. Wij hebben momenteel twee parkeerplekken aangeduid met parkeerborden “Amsterdent”. In januari komen er nog 2 parkeerplekken van “Amsterdent” bij. Wij verzoeken u daarom uitsluitend de parkeerplekken van de praktijk te gebruiken. Fietsen mogen bij de fietsrek of zoveel mogelijk langs de kant zodat auto’s ongehinderd kunnen in- en uitrijden.

Praktijkpand bevindt zich binnen het privé woongebied. Om de overlast voor de buren zoveel mogelijk te beperken verzoeken wij u rekening te houden met de privacy van onze buren. Dit houdt in dat u buiten enkel op het boomzitbankje mag plaats nemen als u even moet wachten en niet het terrein en/of de tuin van de buren betreedt. Ook binnen kunt u bij ons gebruik maken van twee wachtruimtes: een binnen de praktijk en een in de trappenhuis op de eerste etage.

Om de WC netjes en schoon te houden komt er in 2024 een praktijksleutel. Deze kunt u aan een van onze medewerkers vragen. Het verzoek is de WC na gebruik netjes achter te laten en geen luiers/luierdoekje e.d. door de WC te spoelen. Ouders dienen kinderen te begeleiden en erop toezien dat de WC netjes achterblijft.

 

Vacature logopedist    

Omdat wij heel graag de mondgezondheid en de ontwikkeling van de mond, de kaken, de luchtwegen en het aangezicht van de kinderen willen bevorderen zijn wij op zoek naar een logopedist of myofunctionele therapeut die kinderen in de praktijk kan ondersteunen. Weet u iemand in uw omgeving die 1 of 2 dagen in de week deze taak op zich zou willen nemen binnen Amsterdent? Dan komen wij graag in contact!

 

Kerstvakantie en aangepaste openingstijden

In de 1ste week van de kerstvakantie zijn wij beperkt open en beperkt telefonisch bereikbaar.

In de week van 25t/m29 december is de praktijk geopend op:  

Woensdag 27 en vrijdag 29 december ’23

Vanaf 2 januari 2024 zijn wij weer geopend en goed telefonisch bereikbaar.

De openingstijden van de praktijk in 2024 blijven ongewijzigd: dinsdag t/m zaterdag. Alleen op zaterdag staat de telefoon op het antwoordapparaat.

Voor spoed buiten onze openingstijden kunt u zich wenden tot de spoedpoli: contactgegevens staan op onze website en op het antwoordapparaat van de praktijk. Wij raden onze patiënt sterk af om naar de Dental 365 praktijk te gaan vanwege slechte ervaringen.

Tot slot

 

 

 

Wij wensen jullie prettige Kerstdagen en een gezond en gelukkig 2024!

Kristina, Lisette, Dono, Nancy en Maria

Waarnemend tandarts

Per 5 juli 2024 komt waarnemend tandarts Marek van den Born ons team versterken gedurende de zwangerschapsverlof van Lisette Bien.  Marek is aanwezig op de praktijk op donderdag of vrijdag en blijft bij ons tot 31-10-2024.

Vacature logopedist/ OMFT specialis

Wij zijn op zoek naar een logopedist(e) met affiniteit voor OMFT.  Zoek je nog een werkplek in regio Amsterdam (Landsmeer) en ben je bereid samen te werken met de kindertandarts en mondhygienist dan maken wij graag kenn...